Ułatwienia dostępu

Produkty Zepter – Oficialny przedstawiciel produktów marki Zepter w Poznaniu i Wielkopolsce

Składniki:

  • 2 kg kapusty kiszonej
  • 150 g kotletów sojowych
  • 50 dag pieczarek
  • 150 ml powideł śliwkowych
  • 10 dag śliwek wędzonych
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka czerwonego octu balsamicznego
  • 10 liści laurowych pokruszonych na mniejsze kawałki
  • 8 ziaren ziela angielskiego
  • 6 owoców jałowca
  • 1 łyżka pieprzu ziołowego
  • 1 ½ łyżki majeranku
  • ¾ łyżeczki czarnego pieprzu
  • ½ łyżeczki brązowego cukru

Ugotować kotlety sojowe w naczyniu bez dodatku soli, następnie w tym samym naczyniu bez tłuszczu podsmażyć pokrojone pieczarki, potem wystudzone pokrojone kotlety. Dodać pokrojoną kapustę oraz pozostałe składniki i przyprawy.

Całość gotować pod pokrywą szybkowarową Syncro-Clik przez 15 minut od momentu uniesienia się czerwonego guzika.

Życzymy Państwu smacznego!