Ułatwienia dostępu
Właściwe użytkowanie naczyń firmy Zepter daje gwarancję wieloletniego bezproblemowego używania tego sprzętu. Również do tego należy mycie i konserwacja garnków, patelni i pozostałych naczyń ze stali nierdzewnej.
Zapoznaj się z podstawowymi zasadami mycia, czyszczenia i właściwej konserwacji naczyń Zeptera, jak również i innych produktów wykonanych ze stali nierdzewnej.
Naczynia firmy Zepter tuż po wyprodukowaniu są odpowiednio zakonserwowane czyli pokryte pastą polerską. Aby można było je użyć, należy je zdekonserować czyli umyć w odpowiedni sposób korzystając z mleczka do stali firmy Zepter Cleansy Clean Steel. To dotyczy również garnków, które po latach używania zostały poddane czyszczeniu w serwisie naszej firmy. One również na koniec procesu czyszczenia zostają pokryte pastą polerską (wyglądają jak nowe!) i należy je zdekonserwować.
Pierwsze mycie krok po kroku:
Najskuteczniejsze i najszybsze mycie naczyń przeprowadzimy tuż po ich użyciu. Nie zawsze jednak tak robimy. Często po posiłku zostawiamy garnki z resztą potraw, a one tam zasychają na ściankach. A powinnśmy zalać je wodą i odstawić na jakiś czas.
Garnki, patelnie i pozostałe naczynia kuchenne firmy Zepter od wielu lat są znane jako najlepsze naczynia na rynku. Potwierdzeniem niesłabnącej popularności oraz stałej dbałości Zeptera o najwyższą jakość produktów jest zdobycie nagrody Konsumencki Lider Jakości 2018 - Naczynia kuchenne klasy premium.
Najlepsza stal, przemyślana konstrukcja i kompatybilność naczyń i wysokie standardy podczas produkcji to gwarancja wzorowego działania przez wiele lat. Niestety od czasu do czasu pojawiają się na rynku produkty, które podszywają się pod swój niedościgniony wzór. Czasami okazje lub zakup sprzętu z drugiej ręki może się okazać próbą oszustwa i stratą pieniędzy. Przy zakupie nowego produktu od prawdziwego przedstawiciela firmy Zepter nie ma takiej szansy.
Naczynia Zepter mają kilka mają kilka charakterystycznych cech, które każdy może sprawdzić samodzielnie. Produkty Zepter na całym świecie posiadają tylko jeden jednolity wspólny charakterystyczny design.
Napis Zepter na naczyniach i opakowaniach zawsze pisany jest tak samo - istnieje jedna czcionka. Każde naczynie jest zapakowane i zabezpieczone w oddzielnym specjalnym opakowaniu, również pokrywki są chronione kartonikiem aby zapobiec porysowaniu podczas transportu. Na dnie naczyń wytłoczone są symbole firmowe.
Firmowy garnek posiada instrukcję i imbus do odkręcania elementów przy uchwytach. Na kartonie jest podana nazwa Zepter oraz symbol naczynia, nie ma natomiast tu ceny. Ceny naczyń wyszczególnione są na fakturze firmowej.
W okręgu jest zamieszczony znak z dokładnymi oznaczeniami produktu, łącznie z informacjami o materiałach, z których został wykonany. Umieszczony na naczyniu symbol z logo i nazwą Zepter posiadają wyrazistą fakturę, łatwo wyczuwalną pod palcami. Charakterystyczne, firmowe "Z" występuje również na rączkach, pokrywkach, termo kontrolerach jak i mniejszych naczyniach np. tygielki do gotowania kawy. Aktualnie w sprzedaży dostępne są wyłącznie naczynia z uchwytami i rączkami naczyń w kolorze złotym.
Warzywa gotowane w ten sposób zachowują kolor, bogactwo aromatów i składników odżywczych, dlatego nie trzeba ich solić ani przed, ani po ugotowaniu.
Pamiętajmy jednak o dodaniu dobrej jakości oliwy, oleju do nich podczas posiłku, aby witaminy z warzyw były lepiej przyswajalne.
Składniki:
Ugotować kotlety sojowe w naczyniu bez dodatku soli, następnie w tym samym naczyniu bez tłuszczu podsmażyć pokrojone pieczarki, potem wystudzone pokrojone kotlety. Dodać pokrojoną kapustę oraz pozostałe składniki i przyprawy.
Całość gotować pod pokrywą szybkowarową Syncro-Clik przez 15 minut od momentu uniesienia się czerwonego guzika.
Życzymy Państwu smacznego!
Gotowanie w systemie wielowarstwowym nazywane jest również gotowaniem w piramidzie.